Pieno produktų sudėties tyrimo metodai. Pieno tankio nustatymas. Rūgštingumo nustatymas. Riebalų kiekio nustatymas rūgštiniu Gerberio metodu. Pieno produktų sudėties tyrimo metodai. Baltymų kiekio nustatymas piene modifikuotu refraktometriniu metodu. Pieno užšalimo temperatūros nustatymas termistoriniu krioskopu. Somatinių ląstelių skaičiaus nustatymas. Bendro bakterijų kiekio nustatymas. Inhibitorinių medžiagų nustatymas. Augalinių maisto produktų cheminės sudėties tyrimo metodai. Maisto produktų drėgmės nustatymas gravimetriniu metodu. Mineralinių medžiagų (pelenų) nustatymas. Žaliųjų riebalų ir aliejaus kiekio nustatymas. Žaliosios ląstelienos nustatymas. Cukraus nustatymas. Krakmolo nustatymas. Žaliųjų baltymų nustatymas.