Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Žemės ūkis>Kiaulininkystė (2)
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Kiaulininkystė (2)

  
 
 
123456789
Aprašymas

Įvadas. Kiaulienos gamyba vidutinėse ir stambiose kiaulių fermose. Pramoninė kiaulienos gamybos technologija. Pramoninės technologijos ypatumai. Išvados.

Ištrauka

Mūsų šalyje kiauliena viena iš populiariausių žmogaus suvartojamų maisto produktų, todėl užima svarbią padėtį mūsų vidaus rinkoje. Lietuvoje kiaulininkystė turi senas ir gilias tradicijas. Kiaulių augin¬tojai mokėjo ir moka gerai auginti kiaules. Lietuvos gyventojai visada su¬vartodavo didelį kiekį kiaulienos, lyginant su kitos rūšies mėsa.
Kiaulienos gamybos sėkmė priklauso nuo daugelio faktorių: veisiamų kiaulių produktyvumo, šėrimo ir laikymo sąlygų sugebėjimo veisime pritaikyti įvairių veislių derinamumą, panaudoti jų genetinį potencialą gaminant geros kokybės kiaulieną.
Šiuo mokslinių atradimų ir naujovių metu, siekiant naujausių technologijų įdiegimo ir mažinant kiaulienos savikainą, būtina aukšta darbuotojų kvalifikacija, bei domėtis ir nuolat taikyti naujausių technologijų diegimą, bei skatinti darbuotojų kvalifikacijos kėlimą nebijant investuoti i darbo kokybę nes tai sumažintų klaidas, kurios didiną produkcijos savikainą ir kokybę.


Vidutinėse ir stambiose fermose kiaulienos gamyba, vykdoma pagal pramoninę srautinę technologiją, kuriai būdingas nepertraukiamas techno¬loginis gamybos procesas ir ritmingas pagamintos produkcijos realizavimas. Srautiškumas arba srovinė gamyba suprantama nepertraukiamu paršelių reprodukcijos, jų auginimo ir penėjimo technologinių procesų atnaujinimų. Ritmiškas suprantamas kaip kiaulių gamybinių grupių sudarymas ir jų judėjimas technologinėje gamybos grandinėje tolygiu laikotarpiu (ritmu).
Pramoninės technologijos mėsos gamyba vykdoma ritmiškai. Gamy¬bos ritmas (arba žingsnis) yra laiko trukmė, per kurią suformuojama gamybinė paršavedžių grupė sėklinimo sekcijoje. Priklausomai nuo fermos metinio ga¬mybinio pajėgumo gali būti 1,3,7,14 dienų gamybos ritmas. Vadinasi, kas 14 ar 7 dienas apsėklinama vienai gamybinei grupei reikiamas paršavedžių skai¬čius, kas 14 ar 7 dienas nujunkomi vienos paršavedžių grupės paršeliai, kas 14 ar 7 dienas realizuojami vieno gamybinio ciklo nupenėti gyvuliai.
Gamybos ciklas suprantamas kaip laiko trukmė nuo paršavedžių sėklinimo iki nupenėtų kiaulių realizavimo. Gamybos ciklą sudaro paršavedės reprodukcinio ciklo trukmė (157-179 dienos) + nujunkytų paršelių auginimo + penėjimo periodai (302-332 dienos).
Juo gamybos apimtis didesnė, tuo gamybos ritmo trukmė mažesnė, gamybos ritmiškumas tankesnis. Pavyzdžiui, 12 000-45 000 išauginamų per metus kiaulių įmonėse būna 7 dienų, o 108 000 kiaulių kompleksuose - 1 dienos gamybos ritmas. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2010-12-21
DalykasŽemės ūkio namų darbas
KategorijaŽemės ūkis
TipasNamų darbai
Apimtis7 puslapiai 
Literatūros šaltiniai0
Dydis12.9 KB
AutoriusGinta
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2010 m
Klasė/kursas5
Mokytojas/DėstytojasKvietkutė
Švietimo institucijaLietuvos sveikatos mokslų universitetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Kiaulininkyste [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Namų darbai
  • 7 puslapiai 
  • Lietuvos sveikatos mokslų universitetas / 5 Klasė/kursas
  • Kvietkutė
  • 2010 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą