Pradžia> Žemės ūkis> Agrastų, serbentų maistinė vertė, vartojamosios savybės, skirstymas pagal požymius, kokybę Agrastų, serbentų maistinė vertė, vartojamosios savybės, skirstymas pagal požymius, kokybęĮvadas. Prekių mokslo reikšmė. Prekių vartojamosios savybės. Maisto produktų laikymo ypatumai. Serbentai. Juodųjų serbentų maistinė vertė. Raudonųjų serbentų maistinė vertė. Serbentų kilmė. Serbentų pagrindinės rūšys ir jų ypatumai. Agrastai. Agrastų maistinė vertė. Agrastų kilmė. Agrastų pagrindinės rūšys ir jų ypatumai. Uogų užšaldymas. Išvados. Visos gamtos dovanos – vaisiai, uogos ar daržovės – turi savo specifinių savybių ir medžiagų, reikalingų žmogui. Uoginiais augalais vadinami tie, kurių vaisiai yra uogos. Jie auginami uogynuose. Kultūrinės plačiai auginamos uoginių augalų rūšys: avietės, gervuogės, serbentai ir agrastai. Uoginiai augalai auga krūmo arba kero forma ir augina uogas. Todėl vadinami uogakrūmiais. Pagal augalų pavadinimus uogynai vadinami serbentynais, avietynais, agrastynais. Uogakrūmių uogos labai vertingos maistui. Uogose yra cukrų, azotinių, rauginių, aromatinių, pektininių medžiagų. Uogos yra svarbus vitaminų šaltinis. Uogos padeda geriau įsisavinti ir kitus maisto produktus. Darbo tikslas - išanalizuoti kokia yra agrastų ir serbentų maistinė vertė, kokios jų vartojamosios savybės, kaip yra skirstomi pagal požymius ir kokybę.
Prekių mokslas nagrinėja prekes kaip daiktus, turinčius tam tikrą vartojamąją savybę, tai yra sugebančius tenkinti vartotojo poreikius. Plačiau prekių mokslo sąvoka apibūdinti būtų galima taip: prekių mokslas nagrinėja konkrečių prekių vartojamųjų savybių kitimą realizuojant optimalius saugojimo būdus, tiria ir tobulina kokybės kontrolės, bei vartojamųjų savybių vertinimo būdus, nagrinėja prekių klasifikaciją, asortimentą, jų atitikimą racionalius vartotojų poreikius bei prognozuoja gamybą. 1.1. PREKIŲ VARTOJAMOSIOS SAVYBĖS Prekių sugebėjimą tenkinti vienokius ar kitokius žmogaus poreikius sąlygoja tam tikras prekių savybių, vadinamųjų savybių, kompleksas. Savybės yra labai įvairios ir sąlyginį kiekvienos jų reikšmingumą nulemia prekių paskirtis. Kartais net to paties produkto vartojamosios savybės gali būti skirtingos, jei jo nevienoda paskirtis. Pagal savo prigimtį vartojamosios savybės būna fizinės, cheminės, biologinės. Prekių vartojamąsias savybes galima suskirstyti į tris klases: 1) Savybės, tenkinančios materialius poreikius. 2) Savybės, tenkinančios ne materialius poreikius. 3) Savybės, užtikrinančios poreikių tenkinimo trukmę. Produkto vartojamosios savybės sudaro prekės vartojamąją vertę, tai yra prekės naudingumą. Prekės vartojamoji vertė parodo, kiek prekė gali patenkinti konkrečius žmogaus poreikius. Vartojamos prekės savybės turėtų visiškai tenkinti vartotojo poreikius. Potenciali prekės vartojamoji vertė realizuojama patenkinant fizinius, socialinius poreikius, taip pat materialinius ir nematerialinius poreikius. Maisto prekių mokslas siejasi su žemės ūkio bei technikos mokslais, nagrinėjančiais maisto kokybę lemiančius procesus, taip pat su mitybos mokslu, tiriančiu maisto vartojimo tikslingumą, paskirtį, patikimumą fizinėms reikmėms ... Autorius | sandrulis2 |
---|
Viso autoriaus darbų | 7 darbai |
---|
Metai | 2006 m |
---|
Klasė/kursas | 2 |
---|
Failo pavadinimas | Agrastu serbentu maistine verte vartojamosios savybes skirstymas pagal pozymius kokybe [speros.lt].doc |
---|
Panašūs darbaiAr šis darbas buvo naudingas?Pasidalink su draugaisPranešk apie klaidą |