Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Žemės ūkis>Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių

Aprašymas

PowerPoint pristatymas. Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių (gyvulio rūšies, veislės, pašarų, metų laiko ir t.t.). Mėsos sudėties priklausomybė nuo gyvulio rūšies. Gyvulio raumeninio audinio sudėtis priklausomai nuo jo rūšies. Galvijų, avių ir kiaulių raumeninio audinio riebalų rūgščių kiekis. Jungiamojo audinio skirtumas % priklausomai nuo gyvulio rūšies. Skerdžiamų gyvulių riebalinio audinio cheminė sudėtis. Mėsos sudėties priklausomybė nuo gyvulio veislės. Mėsos sudėties priklausomybė nuo pašarų. Mėsos sudėties priklausomybė nuo gyvulio amžiaus. Mėsos sudėties priklausomybė nuo gyvulio lyties. Mėsos sudėties priklausomybė nuo gyvulio įmitimo. Mėsos kitimas ją transportuojant. Mėsos sudėties priklausomybė nuo klimatinių sąlygų. Išvados.

Ištrauka

Skirtingų gyvulių rūšių mėsa skiriasi pagal baltymų kiekį, jų aminorūščių sudėtį, ekstraktinių medžiagų kiekį bei maistinę, biologinę ir energinę vertę. Skirtingų gyvulių rūšių mėsa yra skirtingos maistinės, biologinės ir energinės vertės. Galvijų ir avių skerdenoje visaverčiai baltymai sudaro 75-85 %, kiaulienoje-90 % ir daugiau. Kiaulienoje mažiau negu galvijienoje ir avienoje yra nevisaverčių blogiau įsisavinamų baltymų( kalogeno, elastino), nes joje mažiau jungiamojo audinio. Avienoje yra daugau fosfolipidų ir cholesterolio lyginant su kiauliena. Taip pat kiauliena, palyginus su galvijiena ir aviena, yra švelnesnė, turi daugiau visaverčių baltymų, nepakeičiamų polinesočiųjų riebalų rūgščių ir B grupės vitaminų, mažiau fosfatidų ir cholesterolio, todėl ji vertingesnė, organizmas pasisavina lengviau.



Tiriant raumenų cheminę sudėtį rasta, kad gyvulių raumenyse vandens yra 72-75 % ir apie 25-28 %- sausų medžiagų. Apie 80 % sausų medžiagų sudaro baltymai, t.y jie sudaro 16-22 % raumenų masės. Be to raumenyse yra 1-3,5 % lipidų, 1-1,5 % mineralinių medžiagų, 1-3 % ekstrachuojamų medžiagų.
Raumeninio audinio baltymų sudėtis daugiausia priklauso nuo raumeninių skaidulų baltymų sudėties. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-01-30
DalykasŽemės ūkio pristatymas
KategorijaŽemės ūkis
TipasPristatymai
Apimtis14 skaidrių
Literatūros šaltiniai0
Dydis39.21 KB
AutoriusIrma
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2007 m
Klasė/kursas4
Mokytojas/DėstytojasI.Šostakienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft PowerPoint chemijos pristat. [speros.lt].ppt
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Pristatymai
  • 14 skaidrių
  • Kauno kolegija / 4 Klasė/kursas
  • I.Šostakienė
  • 2007 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą