Šperos.lt > Žemės ūkis > Gyvulininkystės technologijos

Gyvulininkystės technologijos

www.speros.ltwww.speros.ltwww.speros.ltwww.speros.ltwww.speros.lt
9.4
  (
4
atsiliepimai)
Atsisiųsti šį darbą
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
Aprašymas:
Pašarų skirstymas (klasifikacija). Naminių gyvūnų kilmė. Gyvulių sunaminimo centrai. Gyvulių eksterjero vertinimo rodikliai. Gyvulių konstitucija, interjeras ir jų ryšys su produktyvumu. Interjeras. Gyvulininkystės reikšmė. Gyvulininkystė. Gyvulininkystės ryšys su kitais mokslais. Biologinės ir ūkinės galvijų savybės. Įvairių veiksnių įtaka pieno primilžiams ir kokybei. Biologinės ir ūkinės kiaulių savybės. Kiaulių penėjimo būdai. Mėsinis penėjimas. Bekoninis penėjimas. Kiaulių penėjimas iki riebios kondicijos. Biologinės ir ūkinės vištų savybės. Melžiamų karvių šėrimas. Neto energijos laktacijai apskaičiavimas. Vištų lesinimas ir apykaitos energijos (AE) apskaičiavimas. Mėsos kiekybiniai ir kokybiniai rodikliai. Pieno produkcijos apskaita. Avių produkcija. Visaverčiai (kombinuotieji) pašarai. Paukščių lesinimo būdai ir pašarų paruošimas. Dirbtinis gyvulių apsėklinimas. Broilerių lesinimas. Kalakutų lesinimas. Ančių lesinimas. Žąsų lesinimas. Kiaušinių gamybos technologija. Fermentų panaudojimas gyvulių šėrimui ir paukščių lesinimui. Kryžminimas ir hibridizacija. Pieno krypties galvijų veislės. Pieno–mėsos krypties galvijų veislės. Mėsinių galvijų veislės. Kiaulių veislės. Avių veislės. Ožkų veislės. Vištų dedeklių ir broilerių krosai. Broilerių krosai (mėsinių vištų krosai). Jautienos gamybos technologija. Gyvulių evoliucija. Veršelių iki 6 mėn. šėrimas. Šėrimo schemų sudarymas. Pašarų cheminė sudėtis ir maisto medžiagų reikšmė. Pašarų klasifikacija. Naminių gyvulių veislės. Gyvulių evoliucija. Grynasis veisimas. Pašarų įtaka kiaulienos kokybei ir apykaitos energijos apskaičiavimas. Gyvulių šėrimo ir paukščių lesinimo kontrolė. Paukštienos gamybos technologija.
Rodyti daugiau
Darbo tipas:Šperos
Kategorija:
Apimtis:

10 psl.

Lygis:

1 klasė / kursas

Švietimo institucija:

Failo tipas:

Microsoft Word 30.16 KB

Atrask reikiamos informacijos šiame darbe!Atsisiųsti šį darbą