(6 puslapiai)
Įvadas. 199 Karvių laikymo technologija. Karvidės. Karvių guoliavietės. Boksai. Karvių šėrimas, girdymas, mėšlo šalinimas. Išvados. Skaityti daugiau(49 darbai)
(6 puslapiai)
Įvadas. 199 Karvių laikymo technologija. Karvidės. Karvių guoliavietės. Boksai. Karvių šėrimas, girdymas, mėšlo šalinimas. Išvados. Skaityti daugiau(56 puslapiai)
Dirvožemis ir jo derlingumas. Herbicidai ir jų poveikis piktžolėms. Mineralinių trąšų panaudojimas lauko augalų tręšimui. Piktžolių paplitimas ir jų daroma žala. Sėjomaina ir jos elementai. Skaityti daugiau(8 puslapiai)
Miežių auginimas alaus gamybai. Dirvos paruošimas miežiams ir avižoms. Pašarinių lubinų auginimas žaliajai masei. Kukurūzų sėja ir pasėlių priežiūra. Žieminių kviečių ligos ir priemonės prieš jas kovoti. Kukurūzų žaliosios masės nuėmimo laikas. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Cukrinių runkelių auginimo technologija be retinimo. Dirvos paruošimas miežiams ir avižoms. Vasariniai miežiai. Dirvos dirbimas. Avižos. Dirvos dirbimas. Žieminių rugių pasėlių priežiūra. Pašariniams runkeliams dirvos parinkimas ir vieta sėjomainoje. Žieminių rapsų pasėlių priežiūra. Kukurūzų žaliosios masės nuėmimo laikas. Darbas iliustruotas nuotraukomis. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Savarankiškas darbas (lentelės). Pesticidų normų ir skiedinių apskaičiavimas. Pesticidų poreikių apskaičiavimas. Kalendorinis augalų apsaugos planas. Pesticidų pavojingumas ir apsaugos priemonių apskaičiavimas. Skaityti daugiau(6 puslapiai)
Įvadas. Darbo tikslas: išanalizuoti esamą sklypo padėtį, pateikti suprojektuotą vienmečių gėlių gėlyną, taip pat aprašyti gėlyno įrengimą ir priežiūrą. Projektuojamo sklypo aprašymas. Vietos ir gėlių parinkimas gėlynui. Gėlių asortimentas. Vienmečių gėlių sėjos gidas. Gėlyno įrengimas ir dirvožemio paruošimas. Gėlių priežiūra. Išvados. Skaityti daugiau(9 puslapiai)
Įvadas. Darbo tikslas – išaiškinti cukrinių runkelių veislias, žemės dirbimą, tręšimą, derliaus nuėmimą ir kt. Cukriniai runkeliai. Cukrinių runkelių technologinių elementų analizė. Cukrinių runkelių technologinių elementų ekonominis vertinimas. Išvados. Skaityti daugiau(6 puslapiai)
Praktinis darbas nr. 1. Daržovių morfologinės, biologinės savybės ir jų klasifikacija. Lentelės. Valgomoji morka (Daucus sativus). Sėjamoji petražolė (Petroselinum sativum) Daržinis poras (Allium porrum). Valgomasis ridikėlis (Raphanus sativus radicula). Raudonasis burokėlis (Beta vulgaris). Valgomasis salieras (Aqium graveolens). Gūžinis baltasis kopūstas (Brassica oleracea). Valgomasis svogūnas (Allium cepa). Žiedinis kopūstas (Brassica oleracea). Paprastasis agurkas (Cucumis sativus). Valgomasis pomidoras (Lycipersicon esculentum). Vienmetė paprika (Capsicum annuum). Sėjamasis žirnis (Pisum sativum). Skaityti daugiau(28 puslapiai)
Įvadas. Vejų tipai. Dekoratyvios vejos. Sportinės vejos. Specialiosios paskirties arba kraštovaizdžio vejos. Ritininės vejos auginimo technologijos. Dirvos paviršiaus paruošimas velėnos paklojimui. Dirbtiniai maitinamieji substratai. Ritininės vejos klojimas. Šlaitų klojimas. Priežiūra po paklojimo. Ritininės vejos priežiūra. Vejų pjovimas. Vejų tręšimas. Vejų laistymas. Laistymo sistemos. Vejų aeravimas ir smėliavimas. Piktžolių naikinimas vejose. Vejų žaladariai. Vejų ligos. Priedai (2 psl.) Skaityti daugiau(9 puslapiai)
Galvininkystė. Galvijų kondicijos ir jų formavimas. Galvijų mėsos produkcijos formavimas ir jį veikiantys faktoriai. Skeleto augimas. Raumenų augimas. Riebalų augimas. Šarolė veislė. Istorija. Tai prancūziška mėsinių. Veislei būdingi bruožai. Pašarai. Tvartai. Veisimas. Prieauglis. Žemės ūkiui reikia aukštos kvalifikacijos gyvulininkystės specialistų. Anotacija. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Įvadas. Patalpų gėlė - fuksija. Lauko gėlė - petunija. Išvados. Skaityti daugiau(10 puslapių)
Veisimo metodai ir jų taikymas gyvulininkystėje. Grynasis veisimas. Giminingas veisimas (inbridingas). Veisimas linijomis. Kryžminimas. Nustelbiamasis kryžminimas. Įterpiamasis kryžminimas. Kuriamasis (arba selekcinis) kryžminimas. Gamybinis (arba pramoninis) kryžminimas. Kintamasis (arba rotacinis) kryžminimas. Tarprūšinis kryžminimas. Gyvulių šėrimo ir paukščių lesinimo pilnavertiškumo kontrolė. Gyvulių šėrimas. Raciono maistingumas. Gyvulio apetitas. Gyvulio kūno masės kitimas. Gyvulių produktyvumas. Bandos reprodukcija. Pašarų apmokėjimas. Šėrimo lygis. Paukščių lesinimas. Paukštienos gamybos technologija. Broilerių mėsos gamybos technologija. Mėsinių vištų laikymas. Skaityti daugiau(7 puslapiai)
Gyvulių veislės, gyvulių eksterjeras, konstitucija, eksterjeriniai taškai, įvairių gyvulių rūšių įmitimo standartai, gyvulių matavimas ir jo metodika, gyvulių kūno dalių nagrinėjimas, indeksų skaičiavimas ir eksterjerinių profilių braižymas. Tikslas. Užduotys. Darbo vieta. Kūno sudėjimo indeksai. Galvijų įmitimo standartai. Mano išmatuoto gyvulio (karvės) duomenys. Kūno sudėjimo apskaičiuoti indeksai. Kūno sudėjimo indeksai pagal pieningumą. Eksterjerinio profilio diagrama. Atsakymai į klausimus. Skaityti daugiau(7 puslapiai)
Naminių gyvulių domestikavimas ir jų biologiniai ir ūkiniai pakitimai. Biologinės ir ūkinės kiaulių savybės. Pieno produkcijos apskaita. Skaityti daugiau(10 puslapių)
Gyvulininkystės kontrolinis darbas. Gyvulininkystės reikšmė. Gyvulininkystės mokslo ryšys su kitais mokslais. Gyvulių šėrimo ir paukščių lesinimo kontrolė. Paukštienos gamybos technologija. Gyvulininkystės reikšmė. Gyvulininkystės mokslo ryšys su kitais mokslais. Gyvulių šėrimo ir paukščių lesinimo kontrolė. Gyvulių šėrimas. Paukščių lesinimas. Paukštienos gamybos technologija. Broilerių mėsos gamybos technologija. Skaityti daugiau(8 puslapiai)
Kryžminimas ir hibridizacija. Vištų lesinimas ir apykaitos energijos (AE) apskaičiavimas. Fermentų panaudojimas gyvulių šėrimui ir paukščių lesinimui. Skaityti daugiau(10 puslapių)
Grynasis veisimas. Pašarų įtaka kiaulienos kokybei ir apykaitos energijos (AE). Apskaičiavimas. Šėrimo įtaka skerdienos ir mėsos kokybei. Apykaitos energijos (AE) apskaičiavimas. Vištų dedeklių ir broilerių krosai. Dėsliųjų vištų linijos ir krosai. Mėsinių vištų krosai. Skaityti daugiau(9 puslapiai)
Kryžminimas ir hibridizacija. Vištų lesinimas ir apykaitos energijos (AE) apskaičiavimas. Fermentų panaudojimas gyvulių šėrimui ir paukščių lesinimui. Skaityti daugiau(8 puslapiai)
Žemės ūkio gyvulių sėklinimas ir jo reikšmė gyvulininkystės vystymuisi. Veršelių iki 6mėn. amžiaus šėrimo schemos sudarymas. Ožkų produkcija. Išvados. Skaityti daugiau(7 puslapiai)
Žinios apie gyvulį. Registracija. Anamnesis vitae. Anamnesis morbi. Savi tyrimai. Išvaizda. Kūno temperatūra. Oda ir jos dariniai. Gleivinės. Limfiniai mazgai. Širdies ir kraujagyslių tyrimas. Kvėpavimo organai. Virškinimo organai. Šlapimo organai. Nervų sistemos tyrimas. Specialūs tyrimai. Laboratorinis šlapimo tyrimas. Išvada. Skaityti daugiau